Nieuwe Gracht 1
HAARLEM

€1.200.000,00 k.k. Verkocht.

Omschrijving

WAT EEN PLAATJE!
Goed onderhouden in stijl gerenoveerd GRACHTENPAND (Rijksmonument, 206m2) met ACHTERHUIS en TUIN OP HET ZUIDEN aan de statige Nieuwe Gracht, hartje centrum.

Alle sfeer is behouden gebleven, iedere ruimte straalt warmte uit. Heerlijk tot rust komen en dat in de stad..
Gebouwd in 1691, als een van de eerste huizen aan de Gracht, dit huis heeft heel wat meegemaakt!

Indeling:
Via de fraai omlijste voordeur kom je in de vestibule met glas in lood deuren, witjes aan de muur en een marmeren vloer.
De marmeren gang leidt via een doorgang naar de woonkamer, deze is voorzien van een fraai balkenplafond, brede eikenhouten vloerdelen, op maat gemaakte kasten en knusse kachels. In de gang bevinden zich ruime kasten met prachtig deuren.
Door de gang loop je naar een lichte hal met granitovloer langs het toilet en de authentieke binnenplaats (met waterput) naar het achterhuis, hier bevindt zich de zeer sfeervolle keuken met AGA fornuis en een op maat in stijl gemaakt keukenblok (met verborgen vaatwasser!) en hieraan verbonden is de supergezellige eetkamer. Ook hier fraaie eiken delen op de vloer, een cosy kachel en openslaande deuren naar de patio.
Via de charmante bijkeuken kom je in de heerlijke zonnige veel privacybiedende achtertuin op het zuiden.
Hier staat een aangebouwde oude schuur met veel bergruimte en een nieuwe gepotdekselde schuur met veranda om heerlijk te loungen.
Via de gang is de originele gewelvenkelder te bereiken (geen stahoogte, niet altijd droog) en de bovenverdieping van het achterhuis:
een overloop met moderne badkamer met toilet en ruime douche, wastafel en vloerverwarming, een ruime slaapkamer met hieraan verbonden de lichte achterkamer en toegang naar het heerlijke zonnige zuidbalkon.
Hierboven bevindt zich nog een ruime vliering.
In het voorhuis bevindt zich op de eerste verdieping de overloop met een royale master-bedroom aan de voorzijde met een formidabel uitzicht over de gracht en de tegenovergelegen grachtenpanden, aan de achterzijde een ruime kastenkamer met wasmachineruimte en een in stijl uitgevoerde zeer comfortabele badkamer met whirlpool-bad, een aparte douche, wastafel en een afgesloten toilet. De vloerverwarming zorgt ervoor dat het hier heerlijk toeven is.
Vervolgens leidt een spannende trap nog naar de tweede verdieping onder de kap, hier is een knusse werkkamer gerealiseerd en een open ruimte met wastafel en toilet. Eventueel kan hier eenvoudig een badkamer gerealiseerd worden en een aparte sfeervolle slaapkamer.

Het huis is een Rijksmonument uit 1691 en heeft de oorspronkelijk sfeer zeer goed weten te behouden.
Vanaf 2004 is dit monument grondig aangepakt:
het hoofddak is grotendeels vernieuwd en voorzien van nieuwe pannen, het dak van het achterhuis is voorzien van nieuwe oude pannen, het leidingwerk (electra, water, gas en riolering), keuken, badkamers, kachels, vloeren, tegelwerk en het stucwerk zijn allemaal aangepakt.
Bij het Restautratiefonds is veel informatie over het financieren en onderhouden van een Rijksmonument te vinden.
Verder zijn er tegenwoordig mogelijkheden voor een instandhoudingssubsidie.
Het ligt zeer centraal tussen het Station en de Grote Markt, alle voorzieningen zijn op loopafstand: cultuur, restaurants, koffietentjes, de winkels, de lagere school en de parkeergarage, werkelijk alles dichtbij.
Parkeren gaat met een parkeervergunning (geen wachtlijst!) en bezoekers kunnen met korting parkeren.
De oplevering is in overleg.

Het is echt een bijzonder huis, je bent van harte welkom om het te komen bezichtigen!

Kenmerken

Vraagprijs € 1.200.000 k.k.
Bouwjaar 1691
Aantal kamers: 8
Woonoppervlakte: 206 m²
Perceeloppervlakte: 176 m²
Inhoud: 835 m³
Onderhoud: goed

Bijzonderheden

monument

Plan een bezichtiging

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Datum

  Bericht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.